Publicaties

Door docenten van onze stichting worden bijzondere onderwerpen binnen de boeddhistische filosofie in workshops uitgediept en worden lezingen gegeven. Dit heeft geresulteerd in publicaties in boekvorm.
Wij nodigen u van harte uit kennis te maken met het boeddhisme of uw kennis van het boeddhisme te verdiepen.

Alle publicaties zijn te bestellen via info@stichtingbodhisattva.nl
De prijzen zijn exclusief eventueel te maken verzendkosten.

Van Levenswiel naar Dharmawiel
Auteur: Dorien Quik
Van Levenswiel naar Dharmawiel is het pad naar binnen. Dit innerlijk pad is gebaseerd op kennis en methode. Hierdoor zullen dagelijkse bezorgdheden langzaam verschuiven naar een innerlijk weten. Dit weten heeft geen kennis van buitenaf nodig, het ontstaat spontaan.
Hiervoor hebben we kennis nodig over de werking van de geest. Doordat we in een lichaam zijn, zijn we in staat de geest vanuit twee naturen te bestuderen: de absolute en de relatieve. Meer lezen.
Prijs € 15,50

De kracht van de innerlijke Glimlach
Auteur: Dorien Quik
In de boeddhistische filosofie vertegenwoordigt de innerlijke glimlach onze spirituele wereld, die ‘als vanzelf’ ontstaat door de aanwezigheid van de innerlijke vreugde in ons hart. De glimlach is een natuurproduct, die we bewust kunnen ervaren door de geest op een juiste wijze te trainen. Voor deze training hebben we wel kennis nodig over de werking van de geest met de daarbij behorende meditatieve ervaring. Kennis bevindt zich in het hoofd en in meditatie wordt deze kennis ervaren in het hart. Meer lezen.
Prijs € 12,95

Het pad van de Bodhisattva

Prijs € 10,-

In relatie zijn met jezelf én de ander