Bent u geïnteresseerd in het boeddhisme dan bent u bij alle onderstaande activiteiten uiteraard van harte welkom!

SEPTEMBER

• maandag 26 september van 10.00 – 12.00 uur

Altijd al op zoek geweest naar de wijsheid van het Oosten, daar waar ze de werking van de geest tot in detail hebben uitgewerkt? Dan zal deze cursus waarbij de leer van Boeddha Shakyamuni, de dharma, centraal staat, u veel inzichten kunnen geven. Meer lezen.

OKTOBER

• zondag 2, 16 en 30 oktober van 9.30 – 11.00 uur

Boeddhistische psychologie is een bijna 2.500 jaar oude psychologie en tegelijkertijd actueler dan ooit. Boeddhistische psychologie gaat over onze innerlijke natuur. Het beschrijft en verklaart de natuurlijke werking van onze geest aan de hand van 51 zogeheten mentale factoren. Meer lezen.

• woensdag 5 en 19 oktober van 19.30 – 21.00 uur

De bibliotheek bezit een grote verzameling boeken over boeddhisme, oosterse en westerse filosofie, over man-vrouw-kind, opvoeding, gezondheid en andere praktische toepassingen. Daarnaast ook een aantal kinderboeken en dvd’s. Voor meer informatie: zie de digitale boekenlijst. Meer lezen.

• maandag 10 en 24 oktober van 10.00 – 12.00 uur

Jataka bijeenkomst

• dinsdag 11 oktober van 13.30 – 15.30 uur

Het samen zoeken naar verdieping van de betekenis van de tekst van een Jataka werd in de vorige bijeenkomsten ervaren als inspirerend, leerzaam en als het samen maken van een reis. De sfeer wordt als open en verfrissend gekarakteriseerd.

Ladakh Festival,

‘Vuur en IJs, klimaatverandering in de Himalaya’

• zondag 16 oktober

Meer lezen

• donderdag 20 oktober van 19.45 – 21.30 uur

De Stiltemeditatie kan door iedereen – met of zonder boeddhistische achtergrond – gevolgd worden. Door samen in dezelfde ruimte te mediteren, ondersteun je elkaar en het zorgt ervoor dat je je gedragen voelt. Meer lezen.

Workshop MetaMorfoseMassage

• zaterdag 29 oktober van 10.00 – 13.00 uur

Op uitnodiging van Stichting Bodhisattva wordt op zaterdag 29 oktober een workshop MetaMorfoseMassage georganiseerd door Stichting MetaMorfoseMassage. Meer lezen.

NOVEMBER

• woensdag 2, 16 en 30 november van 19.30 – 21.00 uur

• maandag 7 en 21 november van 10.00 – 12.00 uur

• zondag 13 en 27 november van 9.30 – 11.00 uur

• donderdag 17 november van 19.45 – 21.30 uur

Jataka bijeenkomst

• dinsdag 22 november van 13.30 – 15.30 uur

Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom, ook al heb je weinig kennis van het boeddhisme. Deelname is gratis. Meer lezen.

DECEMBER

• maandag 5 en 19 december van 10.00 – 12.00 uur

• zondag 11 december van 9.30 – 11.00 uur

• woensdag 14 december van 19.30 – 21.00 uur

• donderdag 15 december van 19.45 – 21.30 uur

Stiltedag

• woensdag 28 december van 10.00 – 19.00 uur

Het is een dag van inkeer. Het jaar dat bijna voorbij is laten we de revue passeren en we schenken alle gelukkige en in mededogen getransformeerde niet gelukkige momenten aan de kosmos. Meer lezen.