Recensies over de cursus boeddhistische psychologie

 

Wouter:
De cursus Boeddhistische psychologie die door Janine zo enthousiast gegeven werd, heeft me werkelijk geraakt daar er heel duidelijk en helder uitgelegd werd dat je -mede dankzij de psychologie- gelukkiger kunt zijn, een meer vreugdevol leven kunt leven. Waarbij leven vanuit je innerlijke Boeddhanatuur, je natuurlijke intelligentie het meest belangrijk is. Leven vanuit je hart i.p.v. uit je hoofd.

 

Annie:
Waarom ik zo enthousiast ben over de cursus! Deze psychologie geeft handvatten om de natuur van de geest te leren, om een volwaardig mens te kunnen zijn. Hierbij denk ik bijv. aan ‘oorzaak en gevolg’, wat heel duidelijk in de cursus wordt uitgelegd. Maar ook hoe je in het leven staat. Je kan er gelijk mee aan de slag. Hoe meer we onze natuur leren kennen des te meer zelfvertrouwen gaan we ervaren.

 

Willy:
Janine neemt je op een gemoedelijke manier mee in het kennen en begrijpen van de werking van de tijdelijke geest met als uitgangspunt dat de natuur van de geest zuiver is. De af en toe met humor gebrachte voorbeelden uit de praktijk zorgden ervoor dat ik regelmatig zat te knikken, omdat ik het herkende. En het gevoel van o ja, dit is bij iedereen zo, heeft het bewust zijn van de onderlinge verbondenheid versterkt. Ik heb de cursus als zeer toegankelijk ervaren, zeker ook voor mensen die niet bekend zijn met het boeddhisme. Het was elke keer een mooie start van de zondag!

 

Luda:
Janine spreekt zo uit het hart/enthousiast en uit hoofd/ordelijk. Dat is opmerkelijk. 1.5 uur zonder pauze is niet TE lang. Er klinkt echter wel heel veel en e.e.a. gaat niet in boemeltrein-tempo. De uitgereikte handleiding is een hulp, maar deze blijft eigenlijk “in de tas”, zeg maar. Het boekje wordt ook niet schools gevolgd. Zodra ik door had hoe Janine er doorheen werkt, vormde de handleiding een houvast. Daarnaast was het heel fijn dat Janine een les die ik gemist had, als audio-opname nastuurde via de mail. Ik moet nog uitvinden hoe ik met de nieuwe bagage kan werken of wat ermee te “doen”. Ook verder peinzen of ik door zal gaan met het vervolg. Het is een prachtig openbaar initiatief van de stichting.