Links

Boeddhistische Unie Nederland  http://boeddhisme.nl/


JBCF – Jeannine and Billy’s Children’s Foundation. The man behind lBCF is Billy Barnaart, the initiator and advisor of numerous projects in Phnom Penh and its surroundings. He lives and works abroad for over 20 years. In the late 1980’s Billy, his spouse, Jeannine and their son Jesse moved from the Netherlands to Bangladesh, where Billy actively worked as a physical therapist and advisor for health projects. In Bangladesh the family adopted their youngest, Lara. In 1994 the family moved to Cambodia. Billy: “When I flew above Phnom Penh the first time, I had this instant feeling that I would be spending the rest of my life here.”

  www.jbcfoundation.com


Ponlop Tsangpa Tenzin Rinpoche is hoofdleraar en hoofd studieprogramma van het klooster Tritsen Norbutse in Kathmandu. Hij vervult daarmee een centrale rol in het behoud en overdracht van de Yungdrung-bön traditie. Momenteel is hij bezig aan een serie over de Gyalwa Chaktri, één van de belangrijkste praktische handboeken voor de beoefening. Zijn stijl van lesgeven is helder, betrokken en zeer toegankelijk. 

http://www.tapiritsa.nl/


De eerbiedwaardige Tulku Lobsang Rinpoche is een Tibetaanse lama en arts, afkomstig uit Amdo, Oost-Tibet. Op zijn 13de werd hij herkend als de incarnatie van de Nyentse lama, en kwam hij aan het hoofd van het Gelug klooster. Hij ontving heel intens onderricht in filosofie, geneeskunde en astrologie van de verschillende overdrachtslijnen. Zijn speciale bekwaamheden in de kunst van het helen en in de medische wetenschap, zijn spontane en compassievolle manier van onderwijzen, zijn vriendelijkheid en Boeddhistische wijsheid maken Tulku Lobsang een waardevolle intermediair van de Tibetaanse Boeddhistische cultuur en haar tradities.

https://tulkulobsang.org/en/#


Vajra Vidya is een studie- en meditatiecentrum voor geïnspireerd door het Tibetaans Boeddhisme. U kunt in het centrum mediteren, maar ook meer te weten komen over het boeddhisme, de achtergronden ervan en wat het boeddhisme kan betekenen in het dagelijks leven.

www.vajravidya.nl

 

 

Voor meer boeddhistische teksten in het Sanskriet en Tibetaans kunt u naar de website van Maaike  Mulder ‘www.talengek.nl


 

Spiegelbeeld VOF Kortonjolaan 78, 5644 KB Eindhoven. tel. : (040) 222 04 18 fax: (040) 222 04 19 e-mail: info@spiegelbeeld.nl Hoofdredactie Albert de Louw albertdelouw@spiegelbeeld.nl Advertentie Coördinatie Nicole Almeida – secr@spiegelbeeld.nl


Boeddha beelden, meditaties, Tibetaanse cadeauartikelen en interessante blogs over

boeddha.online