Themadag: Het leven van Guru Padmasambhava

door Dorien Quik

Een van de belangrijkste Leraren binnen het Tibetaans boeddhisme is Padmasambhava, de uit de lotus geborene. Hij wordt in Tibet meestal Guru Rinpoche, de Kostbare Guru genoemd.

Padmasambhava (Tibetaans: Pema Jungne) was degene, die het boeddhisme in de achtste eeuw in Tibet vestigde. In die tijd wilde koning Trisong Detsen het boeddhisme versterken en nodigde Padmasambhava uit hem hierbij te helpen.
Padmasambhava is een historische leraar die ook symbool staat voor alle leraren binnen het Tibetaans boeddhisme. Dankzij hem is veel onderricht opgeschreven zoals onder andere ‘De Spontane Bevrijding’ dat in he Westen onder de naam ‘Het Tibetaans Dodenboek’ bekend is geworden.
Guru Padmasambhava staat ook symbool voor al onze eigen talenten en capaciteiten. Deze zijn meestal ondergesneeuwd door ons dagelijks leven met de daarbij behorende ideeën en conditioneringen.

Door de studie over het leven van Guru Padmasambhava kunnen we ook weer in contact komen met al onze verborgen kwaliteiten. Meer lezen.

Datum en tijd: dinsdag 22 augustus van 10.00 – 16.00 uur

Kosten: € 70,- incl. reader, koffie/thee en een eenvoudige lunch

Locatie: Pr. Alexanderweg 54 b, 3712 AB Huis ter Heide (Zeist)

Informatie en aanmelden: info@stichtingbodhisattva.nl of 06-28373039.