Opleiding voor niet-dharmacursisten

Opleiding tot instructeur van ‘Shantideva’s Pad van de Bodhisattva’ begint in maart 2022 en eindigt in februari 2025.
Rinpoche heeft aangegeven dat ook mensen die niet bij de stichting aangesloten zijn deze opleiding kunnen volgen!
Eenmaal per maand krijg je -via ons- een 3 uur durende teaching door Rinpoche op video gemaild. Het is de bedoeling dat je zelf thuis de stof bestudeert.
Rinpoche neemt jaarlijks een schriftelijk deelexamen af en na zijn goedkeuring kan verdere studie ondernomen worden. Na het derde jaar komt het schriftelijke eindexamen en wordt dit met een certificaat afgesloten. Heb je het certificaat ontvangen dan kun je lesgeven in ‘Het pad van de Bodhisattva’.

Lesmateriaal
Rinpoche spreekt Engels en gebruikt het boek:
The nectar of Manjushri’s Speech, uitgeverij Shambala, voor het commentaar op Shantideva’s pad van de Bodhisattva.
Er zijn twee Nederlandse boeken met de verzen zonder commentaar:

Het pad van de bodhisattva-krijger, uitgeverij Maitreya en
Śantideva het pad van de Bodhisattva, uitgeverij Dharma.
Daarnaast is er het boek: Het pad van de Bodhisattva, geschreven door Peter Schuh en uitgegeven door Stichting Bodhisattva (zie https://stichtingbodhisattva.nl/publicaties/).

Kosten€ 20,- per maand wat geheel ten goede komt aan Amnyi Trulchung Rinpoche.

Stichting Bodhisattva verzorgt het administratieve gedeelte (teaching mailen, lesgeld innen etc.) en hoe het verder gaat met het afnemen van (deel)examens daar krijg je t.z.t. de juiste informatie over.

Informatie en aanmelden via info@stichtingbodhisattva.nl of 06 28373039.