Mindful op een 3-daagse Boeddha vakantie 

Op deze dagen kan je kennismaken met yoga vanuit de oude Tibetaanse Lu Jong traditie en je kan de Metamorfosemassage, een zacht cirkelende massage op voeten, handen en hoofd zelf ervaren. Je maakt een stiltewandeling en je kijkt een film. Met elkaar maken we een zandmandala.

Verschillende programma-onderdelen

De verschillende onderdelen zijn:

1
Film, zandmandala en stiltewandeling van 10.00 – 11.00 uur.
Per dag vindt een van de drie onderdelen plaats, die begeleid worden door o.a. Sjaak van Oostaijen en Theo Verheijde van Stichting Bodhisattva.
  – De film die op locatie wordt vertoond is Buddha’s lost Children. Prachtige filmbeelden en een fascinerend verhaal maken deze film tot een uniek en ontroerend portret van het leven in de Golden Triangle. 

  – De zandmandala wordt met elkaar gemaakt en betreft een zittende boeddha.
  – De stiltewandeling wordt gehouden in een dichtbij de locatie gelegen gebied.

2
MetaMorfoseMassage o.l.v. Willy Westerhuis van 11.00 – 13.00 uur
Maak kennis met een unieke methode om tot ontspanning van binnenuit te komen. Zacht cirkelende bewegingen op de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd zorgen voor een natuurlijk herstel van het evenwicht tussen willen, voelen en denken. Het geeft ruimte in lichaam en geest, waardoor de levensenergie gaat stromen en je weer in je natuurlijke zachtheid en creativiteit kunt komen. Tijdens deze kennismaking kun je de dieptewerking ervaren als je deze massage ontvangt en geeft.
Alleen de sokken en schoenen hoeven uit.

Lunch
Van 13.00 tot 14.00 uur kan je genieten van een uitgebreide vegetarische lunch die je wordt aangeboden door Nicolien Bil.

3
De Lu Jong Yoga lessen van 14.00 – 15.30 uur worden verzorgd door Mariette de Kroon. Zij is Tibetaanse yoga, ademkracht en mindfulness teacher en geeft sinds 2009 de Lu Jong Teacher Training in de overdrachtslijn van Tulku Lobsang Rinpoche. 

Lu Jong bestaat uit vloeiende bewegingen die we combineren met ademhaling en aandacht in het lichaam. De beoefening is mindful, toegankelijk – je gaat zover in de beweging als goed voelt – en tegelijk krachtig en zeer effectief. Lu Jong werkt op alle niveaus: fysiek, energetisch en mentaal.
Lu Jong werkt in het nu. We dragen zorg voor een gezonde en flexibele ruggengraat en geven een boost aan onze gezondheid. We openen ons lichaam en transformeren hiermee ook negatieve emoties, zodat we onze natuurlijke staat van zijn voelen. Kortom: je ervaart meer ruimte in je lichaam, je hoofd en in je leven. Inzichten komen spontaan. Lu Jong helpt om geïnspireerd en gelukkig te zijn en in je kracht te staan. De bewegingen zijn geschikt voor iedereen en alle leeftijden.

Het wordt ook Tibetaanse Helende Yoga genoemd. Met enorme wijsheid van het Tantrayana Boeddhisme, Tibetaanse geneeskunst en de natuur – ook vanuit de Bön – werkt het als medicijn. Transformerend, zodat je jezelf thuis brengt. www.kiflow.nl

Data: maandag 22, woensdag 24 en vrijdag 26 augustus

Kosten:
De prijs voor deze Boeddha vakantie van 3 dagen met alle programma-onderdelen is €120 incl. lunch, koffie en thee.

Locatie: Prins Alexanderweg 54b, Huis ter Heide

Aanmelden: Graag een email sturen naar info@stichtingbodhisattva.nl met vermelding van je naam en Boeddha vakantie.
Bij te
weinig aanmeldingen kan een programma-onderdeel worden geannuleerd.
Het bedrag graag voor 15 augustus overmaken op bankrekeningnummer NL24 ABNA 0433854162 t.n.v. Stichting Bodhisattva met vermelding van Boeddha vakantie.

Informatie: secretariaat tel. 0628373039