Ervaringen metamorfosemassage

Deze maand een vrouw gemasseerd die al heel lang slecht slaapt, veel denkt en maalt en geen 5 minuten kan stilzitten. Voorzichtig voorgesteld dat de MMM haar misschien weer kon laten ontspannen. Ze wilde zich wel laten verrassen. Nadat de eerste voet gedaan was en haar de vraag gesteld werd of ze verschil voelde tussen beide voeten, antwoordde ze: ‘M’n voet voelt weer als voet. Die andere voet staat op de grond, ik voel dat ie de grond raakt, maar het voelt niet als een voet.’ Nadat de massage helemaal klaar was en ze nog even rustig ging zitten, zei ze uit zichzelf: ‘Heel raar dat ik het zeg, maar ik voel me zo heel. Alsof ik één geheel ben.’  En haar ogen straalden een warmte, diepte en zachtheid uit die me raakten.

Paulien September 2018

Ervaring met het geven van de MMM

Een oom van mij had kanker en was in de laatste fase. Hij lag in een verpleegtehuis. We hadden het al heel vaak over voeding en de combinatie met kanker gehad. Toen vertelde ik dat ik de metamorfosemassage deed en dat dat ook gegeven werd in ziekenhuizen bij behandelingen van kanker. Dit wilde hij wel. Hij was toen al bedlegerig en had geen gevoel meer in zijn voeten. Die ging ik wel masseren. En hij zei dat hij zijn voeten voelde…..
Hij werd steeds  meer ontspannen. Ook zijn hoofd waar hij aan geopereerd was. Dat vond hij echt heel fijn. De massage heb ik op zaterdag gegeven. Die maandag had hij een zware emotionele dag. Dinsdag is hij heel rustig weg gegleden. Na dit alles heb ik mijn tante een half jaar later ook de massage gegeven. Ze wilde weten wat hij had ondergaan, omdat hij zo fijn t leven had verlaten. En het was heel fijn voor haar om het verlies te verwerken.

A3ana

Mijn ervaring na meerdere behandelingen MMM

Na een vervelende ervaring in mijn leven waardoor ik het vertrouwen in de mens kwijt was en mijn lichaam in constante onrust verkeerde, kreeg ik een aanbod om een MMM behandeling te ondergaan. Ik nam dit aanbod aan ook al wist ik niet zo goed wat te verwachten. Maar door de duidelijke uitleg op een zeer liefdevolle manier ging ik er met veel vertrouwen aan beginnen.
Na de eerste behandeling voelde ik dat dit de goede weg was naar het weer goed voelen, en nu – na meerdere MMM behandelingen – gaat het een stuk beter met me. De MMM behandeling maakte me bewust van de pijnlijke en emotionele gevoelens in m’n lichaam en geest, maar door de zachte aanraking en het er gewoon maar laten zijn, ging het van me af. Voel me zekerder en rustiger. Ben heel blij dat dit op m’n pad kwam.

Roelie, januari 2018

Mijn ervaring met Metamorfose massage 

We kennen allemaal wel de momenten van veel op je bordje hebben of niet goed in je vel zitten. Ook ik heb die en ik merk werkelijk wat de MMM met je doet. Ten eerste is het een heerlijk moment waarop je kan en mag ontspannen. Uiteindelijk laat je je gedachten los van wat je allemaal “nog moet” en komt er rust in je hoofd. Je voelt je erna een ander mens en wat ik ervaar is dat je de dingen die je dwars zitten ineens anders gaat zien of helderder ziet. Je staat weer met beide benen op de grond. Wat is dit een enorm cadeau! Aan jezelf!

Caroline Roskam oktober 2017

Ervaring MMM Oefenochtend

Na ruim 8 jaar niet met de MMM bezig te zijn geweest, heb ik me er weer in verdiept en onlangs een oefenmorgen bijgewoond, wat erg plezierig was. De groep was klein waardoor er veel persoonlijke aandacht was. En ik wist niet dat ‘op de vingers gekeken worden’ zo prettig kon zijn: het was fijn om directe aanwijzingen te krijgen over het tempo van masseren, over het te behandelen gebied,  over het openen van de handchakra’s, het afstrijken, het geven van ‘sterretjes’. Kortom: alle vragen die ik had konden aan bod komen. Ik voelde me nadien weer veel zekerder en daardoor weer helemaal gemotiveerd om met de MMM door te gaan!

José november 2017

Ervaring MMM cursus

Op de Gezondheidsbeurs in 2014 heb ik kennis gemaakt met Stichting Bodhisattva en heb ik mijn eerste metamorfosemassage ontvangen. Het was een heerlijk rustgevende en liefdevolle ervaring,waarna ik eigenlijk meteen besloten heb dat ik het ook wilde leren. Ik heb verschillende opleidingen met elkaar vergeleken, maar Stichting Bodhisattva sprak me het meest aan door de Boeddhistische visie en de uitstraling van de docenten. Daarnaast gaf de cursuslengte van 9 weken mij het vertrouwen dat ik als ‘leerling’ voldoende aandacht zal krijgen bij mijn leerproces.

De les-opzet van de cursus gaf voldoende ruimte om de massage eigen te maken en de effecten ervan te kunnen ervaren. Want het is een simpele en zachte techniek maar met een zeer krachtige werking. Het was fijn om in een kleine groep van 8 personen les te krijgen, waardoor het mogelijk was een band met elkaar op te bouwen, zodat in alle vertrouwen persoonlijke ervaringen gedeeld konden worden.

Bedankt voor jullie geweldige begeleiding!

Viktoria Vagács,
Holistische praktijk Vandoria

Ervaring MMM cursus

Elske Evers-Niesing

Tijdens de Gezondheidsbeurs kwam ik op mijn wandeling langs de stand van de Stichting Bodhisattva. Ik werd verrast met een uitnodiging om een verkorte metamorfose massage te ondergaan. Helaas ontbrak mij de tijd maar ik kreeg een folder mee met uitleg. Thuis heb ik de folder aandachtig doorgelezen en mij daarna opgegeven om deel te nemen aan de cursus. Door de enthousiaste uitleg van de begeleiders ging de cursus voor mij leven. De massage is eenvoudig en werkt na verloop van tijd door op lichaam en geest. Je komt in balans. Er wordt naar de verhalen van de cursisten en ervaringen goed geluisterd en zo nodig uitleg gegeven. De metamorfosemassage kan ik van harte aanbevelen aan een ieder die iets voor een ander wil betekenen.

Van hart tot hart.