Bent u geïnteresseerd in het boeddhisme dan bent u bij alle onderstaande activiteiten uiteraard van harte welkom!

 

AUGUSTUS

3-daagse Boeddhavakantie

maandag 22, woensdag 24 en vrijdag 26 augustus

Op deze dagen kun je kennismaken met yoga vanuit de oude Tibetaanse Lu Jong traditie en je kunt de Metamorfosemassage, een zacht cirkelende massage op voeten, handen en hoofd, zelf ervaren. Er vindt een stiltewandeling plaats en er wordt een film vertoond. Gezamenlijk wordt een zandmandala gemaakt. Meer lezen.

 

SEPTEMBER

Introductiecursus boeddhistische filosofie en meditatie

o.l.v. Dorien Quik

maandag 12 en 26 september van 10.00 – 12.00 uur

Altijd al op zoek geweest naar de wijsheid van het Oosten, daar waar ze de werking van de geest tot in detail hebben uitgewerkt? Dan zal deze cursus waarbij de leer van Boeddha Shakyamuni, de dharma, centraal staat, u veel inzichten kunnen geven. Meer lezen.

Instromen is nog mogelijk!

 

Cursus boeddhistische psychologie

o.l.v. Janine Schimmelpenninck

zondag 18 september van 9.30 – 11.00 uur

Boeddhistische psychologie is een bijna 2.500 jaar oude psychologie en tegelijkertijd actueler dan ooit. Boeddhistische psychologie gaat over onze innerlijke natuur. Het beschrijft en verklaart de natuurlijke werking van onze geest aan de hand van 51 zogeheten mentale factoren. Meer lezen.

 

Bibliotheek

woensdag 21 september van 19.30 – 21.00 uur

De bibliotheek bezit een grote verzameling boeken over boeddhisme, oosterse en westerse filosofie, over man-vrouw-kind, opvoeding, gezondheid en andere praktische toepassingen. Daarnaast ook een aantal kinderboeken en dvd’s. Voor meer informatie: zie de digitale boekenlijst. Meer lezen.

 

Stiltemeditatie

o.l.v. Jolanda Burbank

donderdag 22 september van 19.45 – 21.30 uur

De Stiltemeditatie kan door iedereen – met of zonder boeddhistische achtergrond – gevolgd worden. Door samen in dezelfde ruimte te mediteren, ondersteun je elkaar en het zorgt ervoor dat je je gedragen voelt. Meer lezen.

 

 

.